Sarajevski kanton platio 5.000 KM za ručak u privatnom hotelu SDA-ovca

Bosna i Hercegovina
Sarajevski kanton platio 5.000 KM za ručak u privatnom hotelu SDA-ovca
Kabinet premijera Kantona Sarajevo je dogovorio sa “Hotelima Ilidža” ručak od 5.000 konvertibilnih maraka (KM) za učesnike Međunarodne investicijske konferencije “Sarajevo Business Forum 16”

Postupak javne nabavke proveden je krajem prošlog mjeseca na osnovu direktnog sporazuma, ugledne zvanice će jesti u kompleksu „Hoteli Ilidža“, čiji je vlasnik SDA-ovac Alija Budnjo

Kabinet premijera Kantona Sarajevo je dogovorio sa “Hotelima Ilidža” ručak od 5.000 konvertibilnih maraka (KM) za učesnike Međunarodne investicijske konferencije “Sarajevo Business Forum 16”.

Postupak javne nabavke proveden je krajem prošlog mjeseca na osnovu direktnog sporazuma. Ručak je dogovoren za 125 učesnika konferencije.

U odluci se navodi da je do sklapanja ugovora došlo nakon ispitivanja tržišta i pismenog zahtjeva za dostavljanje ponude od ponuđača “Hoteli Ilidža”.

“Za navedenu javnu nabavku su predviđena novčana sredstva osigurana u budžetu Kantona Sarajevo”, stoji u odluci.

Za danas je održavanje “Sarajevo Business Foruma” planirano u konferencijskoj sali hotela “Terme” na Ilidži. “Sarajevo Business Forum” organizuje Bosna Bank International u saradnji s Vijećem ministara BiH.

 Alija Budnjo, vlasnik kompleksa “Hoteli Ilidža”, član je Stranke demokratske akcije (SDA), kao i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

 

 

(BIRN)

Ne propustite