Savršeno predjelo: Krompir salata s jajima
Sastojci:
- 4 krompira
- 2 crvene paprike
- 150 g majoneza
- 150 ml pavlake
- 2 kašičice senfa
- 200 g kiselih krastavaca
- 5 obarenih jaja
- 1 praziluk
- 100 g seckanog kikirikija
- biber, so
Priprema:
1. Krompir zajedno s ljuskom dobro oprati pa obariti u vodi da omekša. Ostaviti ga da se ohladi, a zatim oguliti i isjeći na kockice.
2. Crvene paprike očistiti od peteljki i sjemena i isjeći na kockice, kisele krastavce također isjeći na kockice.
3. Praziluk očistiti, a obarena jaja oljuštiti, pa isjeći na kockice.
4. U većoj posudi sjediniti seckano povrće, jaja i kikiriki. Dodati pavlaku, majonez, senf i seckani kikirika, začiniti po ukusu i polako promiješati varjačom da bi se dobila ujedačena smjesa. Ostaviti u frižideru da se rashladi do služenja.
(pošaljirecpet.rs/Foto:Bakina Kujna)