Ovakav krumpir još niste jeli jednostavan je i jako ukusan

Prilozi
Ovakav krumpir još niste jeli  jednostavan je i jako ukusan
Ovako pripremljen krumpir vrlo je ukusan jer u njega ide parmezan i začinsko bilje, a može se dodati i mozzarella, slanina itd.

Ovako pripremljen krumpir vrlo je ukusan jer u njega ide parmezan i začinsko bilje, a može se dodati i mozzarella, slanina itd. Odličan je kao prilog ili kao samostalno jelo 

 Krumpir se u ovom slučaju peče u kalupu za muffine i vrlo je sočan te ukusan, a što je najvažnije - jednostavno ga je napraviti. Ispod videa koji će vam pokazati kako ga napraviti, nalaze se detalji - sastojci i postupak. 


Recepta se ne morate strogo držati već ga slobodno dorađujte, na primjer, dodajte začine koje volite, možda malo mozzarelle, slanine itd. Pogledajte kratak i zanimljiv video: 

Sastojci: 

8 do 10 krumpira (1,4 kg) narezanon na vrlo tanke šnite (najbolje ga je naribati) kašičica (45 g) rastopljenog maslaca 2 kašičica (25 g) parmezana kašičica (3 g) češnjaka u prahu 1 kašičica majčine dušice ili nekog drugog začinskog bilja sol papar 

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 190 C. Maslacom premažite dva kalupa za muffine (to je za 12 komada) ili, ako imate samo jedan, pričekajte da se prva tura ispeče pa ponovite postupak. Krumpir stavite u veliku posudu i dodajte rastopljeni maslac, parmezan, majčinu dušicu, češnjak, sol i papar. Dobro promješajte pa šnitice krumpira slažite u kalup i na kraju pospite paprom. 

Pecite dok rubovi ne postanu zlatno smeđi - to je za otprilike 50 minuta do sat vremena. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 5 minuta, a pa krumpir izvadite iz kalupa te posipajte parmezanom i majčinom dušicom. 

Dobar tek!

Ne propustite