VRIJEDI PROBATI: Ako budete jeli ovu salatu, vaš mozak će raditi brže i bolje!

Prilozi
VRIJEDI PROBATI: Ako budete jeli ovu salatu, vaš mozak će raditi brže i bolje!
.

Nemojte na salatu gledati kao da je samo dodatak glavnom jelu ili kao da je samo dobra za osobe koje žele smanjiti svoju tjelesnu težinu. Salata je mnogo više od tanjira sastojaka, ona nekada može poslužiti kao alternativna medicina, a ova salata je prepuna zdravih sastojaka. 

Potrebno vam je:

malo svježeg đumbira
3 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika meda
1/2 šoljice ulja avokada
kašičica i po senfa 
1/4 kašičice košer soli
2 kašike vode

Za salatu:

4 šoljice svježeg špinata
1 avokado isjeckan na kockice
1/2 šoljice borovnica
1/4 šoljice sjemena nara
1/4 šoljice prženih oraha
1 šoljica kuhane repe
2 kašike sjemena konoplje
150 grama kuhanih fileta lososa

Način pripreme: 

Stavite đumbir, jabukovo sirće, med, ulje avokada, senf, so i vodu u blender. Blendajte dok smjesa ne postane glatka.  Stavite špinat, avokado, borovnice, sjemenke nara, orahe, repu i sjeme konoplje u veliku zdjelu. Preko stavite dresing.  Promiješajte salatu i na vrh stavite komade kuhanog lososa.

Špinat je bogat vitaminom K, folnom kiselinom i beta-karotenom. Istraživanja su pokazala da ova biljka potiče rad mozga i može usporiti proces starenja mozga. Losos je pun Omega-3 masnih kiselina koje pomažu izgradnji stanica mozga, pomažu učenje i pamćenje. 

Avokado promiče zdrav krvni protok u mozak, a ako želite poboljšati rad vašeg mozga morate jesti i borovnice. Borovnice poboljšavaju pamćenje i koncentraciju, pozitivno utječu na mentalno zdravlje, smanjuju rizik od Alzheimerove bolesti i potiču razvoj moždanih stanica.

Ne propustite