Odlični zalogajčići: Minipite s rajčicama gotove za tren
Osim rajčica, na tijesto se stavlja sir, inčuni, mnoštvo začinskog bilja itd. Ali, ako ne volite inčune, staviti možete što god poželite - od ostataka bolonjeza do šunke, šampinjona.
Sastojci:
300 g smrznutog lisnatog tijesta
250 g mini rajčica
luk
češanj češnjaka
2 slana inćuna
ružmarin
bosiljak
origano
maslinovo ulje
dl kiselog vrhnja
žumanjak
150 g feta sira
peršin
Priprema:
Propirjajte luk, češnjak, ružmarin i bosiljak. Posolite, popaprite, dodajte origano te zalijte s malo vode. Kad zavrije, poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto i izrežite na kocke. Prebacite tijesto na ohlađeni lim,prenosi 24sata.hr.
Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite pirjani luk. U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak te dodajte sir. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite polovice rajčica i pospite peršinom. Pecite oko 20 minuta na 200°C.