Analiza

Koja je normalna veličina penisa kod muškaraca?

Objavljeno:02.03.2017 - 23:54
A A A Times Arial

Dva ista ne postoje, naravno. Pravo je pitanje koliko, dakle, različitih tipova može da se uoči. Evo šta su za Women's Health rekli eksperti, doktori i seksolozi.

Veličina penisa kod muškaraca varira manje nego što se uobičajeno vjeruje. Takođe, dužina penisa nema ama baš nikakve veze sa visinom, dužinom prstiju, veličinom nosa ili stopala, što znači da ni narodne mudrosti nisu baš uvek zasnovane na iskustvu i činjeničnom stanju, piše Mondo.

Šta je prosjek?

Devedeset odsto muškaraca "upada" u grupu između 14,5 i 17,5 centimetara (uprkos tome što često vole da "dodaju" malo, naročito u pijanom razgovoru sa prijateljima).

Dužina penisa u opuštenom stanju nije pouzdan pokazatelj veličine u erekciji. Dužina penisa u neerektivnom stanju kreće se, u prosjeku, između 7,5 i 15 centimetara, a na dimenzije u opuštenom stanju može uticati i spoljašnja temperatura (kao što ste vjerovatno već utvrdili). Dakle, što je hladnije, penis je manji. Ovo, naravno, ne važi za penis u erekciji.

Kada dođe do erekcije, penis se obično produži za oko pet centimetara, ali to može i da varira, pa se penis koji je kraći u opuštenom stanju proporcionalno više produži kad je u erekciji.

Muškarci tvrde da im dimenzije penisa nisu bitne, žene kažu da nisu ni njima... Niko ne želi da prizna da se mjere ipak računaju i "krivicu" za opterećenost centimetrima svi svaljuju na - suprotan pol.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: