Čudesan oporavak: Bila je na rubu smrti, a pogledajte je danas (VIDEO)

Kućni ljubimci
Čudesan oporavak: Bila je na rubu smrti, a pogledajte je danas (VIDEO)
Bila je izgladnjela toliko da uopšte nije imala mišićne mase, tako da je mogla micati samo glavu i rep

Kad je dovedena u sklonište za napuštene životinje u španskoj Granadi kujica stara između 10 mjeseci i godinu dana koju možete vidjeti u videu imala je samo sedam kilograma.

Kako piše Daily Mail bila je izgladnjela toliko da uopšte nije imala mišićne mase, tako da je mogla micati samo glavu i rep. Doslovno, bila je "vreća kostiju", toliko slaba i mršava da ju je vlasnik skloništa Eduardo Rodriguez nazvao Barilla (po špagetima).

Upravo zahvaljujući njemu koji ju je udomio i veterinarima koji su je liječili nakon samo sedam nedjelja Barilla se oporavila i sada je potpuno drugačiji sretan pas. Ima dvadesetak kilograma i dom dijeli s Rodriguezovom suprugom, kćeri i još pet pasa.

Policija još uvijek istražuje ko je tako nešto mogao učiniti psu, ali i okolnosti pod kojima je pas pronađen. Naime, osoba koja je gradske vlasti obavijestila o psu tvrdi da ga je takvog pronašla, kako luta ulicama.

Međutim, Rodriguez i njegove kolege koje se bave spašavanjem životinja ne vjeruju u tu priču. Naime, da je pas slobodno lutao sigurno bi se snašao i u smeću pronašao hranu. Međutim on je bio u takvom stanju da pretpostavljaju kako je negdje bio zatvoren i namjerno izgladnjivan.

Ne propustite