Hrana za dušu: Punjena jaja kao savršeno predjelo

Hladna predjela
Hrana za dušu: Punjena jaja kao savršeno predjelo
Prethodno skuhana jaja oljuštimo i žumanca izgnječimo u dubljem sudu. Dodamo senf, krem sir i sitno isjeckani peršun. Sjedinimo sastojke

Sastojci:

- 2 veze peršuna
- 1 kašika senfa
- 2 kašike krem sira
- 4 kuhana jaja
- 50 g putera
- ulje
- so i mljeveni crni biber

 

Pripremanje:

Prethodno skuhana jaja oljuštimo i žumanca izgnječimo u dubljem sudu. Dodamo senf, krem sir i sitno isjeckani peršun. Sjedinimo sastojke. Dobijenom smjesom punimo špric, napunimo polovine bjelanaca i redamo u keramički sud. Na fil stavimo jedno parče putera i poprskamo biberom. Pečemo 5 minuta na 195 stepeni C.
Krajeve činije ukrasimo kečapom. Serviramo predjelo i ukrasimo listovima peršuna.

 

(Recept objavljen u časopisu Hrana i vino, broj 16)

Ne propustite