Punjeni šampinjoni, jednostavan i jeftin recept
Očistite šampinjone. Oljuštite, operite i sitno isjeckajte rikolu. Parmezan izgnječite viljuškom.
Sastojci:
- 600 g svježih šampinjona, 60 g rikole, 200 g parmezana, 2 kašike kisele pavlake, 2 kašike slatke pavlake, 2 kašike senfa, so, biber, aleva paprika.
Priprema:
1. Očistite šampinjone. Oljuštite, operite i sitno isjeckajte rikolu. Parmezan izgnječite viljuškom.
2. Pomješajte sir, rikolu, kiselu i slatku pavlaku i senf. Dodajte so, biber i alevu papriku. Tim nadjevom ispunite šampinjone koje ćete potom peći na roštilju oko 10 minuta
Priprema oko 20 minuta
Kalorijska vrijednost oko 245 kcal
Sadrži: Vitamine B2, D i kalcij.
(Recept objavljen u časopisu 'Lea kuhinja recepti za vas', broj 4)