Bizarne građevine

Arhitektura
Bizarne građevine
Ne podešavajte ekran. Ovo što vidite je stvarno. Ne halucinirate. U moru lijepih i besprijekornih kuća, ipak ima onih koji žele nešto zaista neobično. Posebne i maštovite, nekoga će oduševiti, a netko će se pitati "Zašto?",

Ne podešavajte ekran. Ovo što vidite je stvarno. Ne halucinirate. U moru lijepih i besprijekornih kuća, ipak ima onih koji žele nešto zaista neobično.

Posebne i maštovite, nekoga će oduševiti, a netko će se pitati "Zašto?",

 

1. Terfens, Austrija

Ovu naopaku kuću izgradio je poljski arhitekt  Irek Glowacki. Da, i unutra je naopaka.

1

1-1

 

2. Nizozemska

Nazvani "Kubuswoningen", ovi domovi izgledaju potpuno suludo, ali su zapravo briljantni. Svaka kuća se naginje na kut od 45 stupnjeva i spojena je sa susjednom. Rezultati su velika potražnja i zabava za gledanje. 

2

2-2

 

3.Koreja

Ovaj kafić je toliko sladak i izvana i iznutra. Zamislite samo koliko je ljubavi i mašte uloženo u ovo.

3

3-3

 

4.Prag, Češka

Dizajner Frank Gehry je izvorno nazvao zgradu Fred i Ginger ( po poznatim plesačima) jer kuća podsjeća na par plesača. nazvan kuća Fred i Ginger (nakon poznatih plesača Fred Astaire i Ginger Rogers), jer podsjeća na par plesača.

4

 

5.Kanada

Ova visoka, aluminijem obložena crkva se nalazi u Calgary parku u Alberti. Američki kipar Dennis Oppenheim, kaže da ovo crkvu čini agresivnijom, ali da nije bogohulna. Mnogi se nisu složili s tom tvrdnjom.

5

Ne propustite