Sretan 35 rođendan Jacques Houdek

Sretan 35 rođendan Jacques Houdek
Pjevanjem se bavi oduvijek, a profesionalno od 2000.g. kada počinje nastupati u klubovima.

Pjevanjem se bavi oduvijek, a profesionalno od 2000.g. kada počinje nastupati u klubovima. Osim na hrvatskom, pjeva na engleskom, njemačkom, španjolskom, francuskom i talijanskom jeziku. Pohađa satove pjevanja kod prof. Viktorije Badrov.

2001. g. na najprestižnijem američkom sveučilištu „Berklee College Of Music“ upisuje solo pjevanje. Pjevanje usavršava na stručnim seminarima u Francuskoj, Grčkoj i Italiji, gdje je između ostalih, surađivao sa prof. Donnom McElroyom, koji je '91. g. bio nominiran za Grammy.

Nakon glazbenog obrazovanja i stjecanja iskustva na klupskim pozornicama, Jacques je odlučio započeti glazbenu karijeru. Preko zajedničkog prijatelja upoznao je Borisa Djurdjevića i započeo suradnju s njim kao aranžer i pjevač na nekoliko albuma Colonie.

Prvi samostalni koncert održao je 19.02.2000.g. u klubu Sax, gdje je izvodio obrade starih standarda u suradnji s vrhunskim hrvatskim glazbenicima, kao što su Kruno Levačić, Mateo Martinović, Davor Ivelić, Valerija Nikolovska, i dr.

Premda je prvi TV-nastup ostvario još sa 13 godina, pravim početkom karijere samtra se nastup na Dori 2002., gdje se predstavio široj publici s pjesmom „Čarolija“ za koju glazbu potpisuje sam, dok su tekst i aranžman djelo Borisa Djurdjevića. Nakon vrlo zapaženog nastupa i velikog uspjeha pjesma, zamijetio ga je Zdravko Šljivac i ponudio suradnju. U svibnju 2002. Jacques potpisuje ugovor s Croatia Records.
Prvi Jacquesov album „Čarolija“ pojavio se u prodaji u travnju 2004., te je do sada prodan u srebrnoj nakladi. U lipnju 2005. izdao je album za djecu „Kad si sretan“ sa obradama najljepših dječjih pjesama koji je do sada prodan u zlatnoj nakladi. U svibnju 2006. g. objavio je svoj drugi studijski album „Živim za to“.

U dosadašnjoj karijeri, pet puta je nastupio na Dori, po dva puta na Radijskom i Splitskom festivalu te je dobitnik Porina za najboljeg novog izvođača za 2003. godinu, a nominacije za Porin ostvario je i u kategorijama za najbolji muški vokal, najbolji pop album (Čarolija), najbolja vokalna suradnja (duet s Ivanom Kindl „kao kazna Božja“) i najbolji album za djecu (kad si sretan). Osvojio je i prvo mjesto na festivalu MK (2004.), te prestižnu nagradu BiH radijskog festivala za najboljeg hrvatskog izvođača (2005.)
U duetu s novinarkom Mijom Alečković pobijedio je u prvoj sezoni spektakularnog showa „Zvijezde pjevaju“ 2007. Iste godine ušao je u 10 najslušanijih izvođača prema ZAMP-u. Krajem rujna prošle godine izdano je njegovo prvo DVD izdanje s koncerta „Live in Gavella“.

Osim na pravodobno najavljenim koncertima diljem Hrvatske, Jacquesa možete poslušati uživo svakog četvrtka u zagrebačkom klubu SAX! u kojem već šestu sezonu za redom nastupa zajedno sa Ivanom Kindl te pratećim bandom Soul Club i pratećim pjevačicama Soul Sisters.

 

hdu-toplista.com

Ne propustite