Zaboravljene antičke ruševine

Arhitektura
Zaboravljene antičke ruševine
Ako volite istraživati napuštene zidine, stare gradove i dvorce i općenito putovati i vidjeti nešto novo i ne tako razvikano, onda su ova mjesta za vas pun pogodak. U nastavku vam donosimo nekoliko ne tako popularnih, ali predivnih mjesta. Sve one u sebi kriju antičku povijest za koju ne zna baš mnogo ljudi.

Ako volite istraživati napuštene zidine, stare gradove i dvorce i općenito putovati i vidjeti nešto novo i ne tako razvikano, onda su ova mjesta za vas pun pogodak. U nastavku vam donosimo nekoliko ne tako popularnih, ali predivnih mjesta.

Sve one u sebi kriju antičku povijest za koju ne zna baš mnogo ljudi.


Grasburg u Švicarskoj
Upravo u Grasburgu u Švicarskoj nalaze se ostaci predivnog antičkog dvorca u koji ćete se zaljubiti. Iako večini turista koji vole istraživanja Švicarska ne pada na pamet, mi vam preporučujemo baš ovu destinaciju.

svicarska


The Poulnabrone Dolomen u Irskoj
Ako ste ljubitelj Stonehengea, ovo mjesto odmah stavite na svoju turističku kartu. Dolomen izgleda onako kako je Stonehenge izgledao kad je bio izgrađen.

poulnabrone-dolmen

 

Višegrad u Mađarskoj
Mađarski Višegrad je grad na sjeveru te zemlje, u Peštanskoj regiji. Nalazi se na desnoj obali rijeke Dunava, a sjeverno od Budimpešte. Poznat je po renesansnom ljetnom dvorcu i srednjovjekovnoj utvrdi Hrvatsko-Ugarskog kralja Matije Korvina. Prije petnaestak godina čak je bio nominiran za UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine.

visegrad

 

Efes u Turskoj
Efes, u to vrijeme poznat kao Ephesos, bio je glavni grad rimske provincije Azije, i drugi po veličini grad tada poznatog svijeta. Grci koji su dolazili u Aziju preuzimali su ustaljene kultove, a promijenila su se samo imena. 

efes


Dvorac Sv. Hilariona na Cipru
Navodno je ovaj dvorac Waltu Disneyu bio inspiracija za priču o Trnoružici. Sa vrha ovog dvorca pruža se prekrasan pogled na obalu Kirenije.

cipar

Ne propustite