Bijela torta

Kuharica
Bijela torta
Lagana, kremasta torta kojom ćete biti oduševljeni.

Lagana, kremasta torta kojom ćete biti oduševljeni.

Sastojci

    Biskvit
     6 bjelanjaka
     100g šećera
     1 vanilin šećer
     50g brašna
     1 prašak za pecivo
     100g badema (oljuštenih od kožice)
      limunove korice, malo ruma
    Krema
     700ml mlijeka
     200 g šećera
     1 vanilin šećer
     90g gustina
     200 ml slatkog vrhnja
      kap ruma
    Još potrebno
      malo mlijeka i ruma za natopiti kore
      kokos za ukrasiti tortu


Biskvit

Ugrijte pećnicu na 170°C. Kalup promjera 22 (ili 24) obložite masnim papirom.

Bjelanjke ulupajte u čvrsti snijeg, polagano dodajte šećer i vanilin šećer, miksajte. Sa strane pomiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo i polagano dodajte smjesi od bjelanjaka, promiješajte ručno, dodajte mljevene bademe, koricu limuna i malo ruma (ili beilysa ako imate) sve ručno izmješajte i smjesu ulijte u pripremljeni kalup. Stavite pećI na 170°C oko 20-ak minuta. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

Krema

Stavite da se kuha 450ml mlijeka, šećer i vanilin šećer. Sa strane pomiješajte ostatak mlijeka s gustinom. Kad onih 450ml mlijeka prokuha dodajte mu mlijeko s gustinom i kuhajte na laganoj vatri, uz stalno miješanje dok ne prokuha, potom maknite s vatre i ostavite da se hladi. Slatko vrhnje ulupajte u šlag. U hladnu kremu dodajte slatko vrhnje, rum (ili Baileys) i sve dobro promiješajte da se krema i šlag povežu.

Slaganje

Hladni biskvit prerežite po sredini. Biskvit stavite na tacnu, natopite s malo mlijeka i ruma (ovakvi biskviti malo sporije upijaju pa ga slobodno malo nabockajte čačkalicom da prije upije mlijeko). Na biskvit namažite kremu. Stavite drugu polovicu biskvita (malo natopite). I namažite cijelu tortu kremom i obilno ukrasite kokosom, ostavite nekoliko sati u hladnjaku (najbolje preko noći) da se krema lijepo stegne i biskviti upiju kremu i mlijeko.

Izvor:coolinarika.com

Ne propustite