Otvorena sportska dvorana na Grbavici: Bolja vremena za Sarajevo

Foto
Otvorena sportska dvorana na Grbavici: Bolja vremena za Sarajevo
U prisustvu velikog broja građana, predstavnika vlasti, ambasadora, gostiju i prijatelja Sarajeva, večeras je svečano otvorena sportska dvorana na Grbavici

U prisustvu velikog broja građana, predstavnika vlasti, ambasadora, gostiju i prijatelja Sarajeva, večeras je svečano otvorena sportska dvorana na Grbavici.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da se nada kako će sportska dvorana biti pogon budućih šampiona.

Multifunkcionalna sportska dvorana kapaciteta je od 1.500 do 3.000 gledalaca i treća je po veličini u KS-u. Ispunjava evropske standarde za većinu dvoranskih sportova, te je osposobljena i za organiziranje kulturnih, sajamskih i drugih sadržaja.

Prema riječima Nedžada Koldže načelnika općine Novo Sarajevo, ovo je najveći investicioni objekat svih vremena, vrijedan blizu 9,5 miliona KM čija je gradnja počela 2010.

Objekt sportske dvorane projektiran je na četiri nivoa. Prvi nivo čine podzemna garaža, prostori predviđeni za kuglanu i streljanu. Drugi nivo je igralište sa teleskopskim sjedištima, malom salom za stolni tenis i borilačke sportove, svlačionicama i ostalim pomoćnim prostorijama za sportiste, a treći nivo su tribine i VIP lože, te sala za fitnes. Na četvrtom nivou nalaze se novinarske kabine i prostorije za upravu.

U okviru bogatog programskog sadržaja, nastupili su Mladen Vojčić Tifa, Eldin Huseinbegović, Mirza Šoljanin, te baletne i muzičke grupe, a upriličen je i vatromet.

Ne propustite