U ovoj fotografiji se krije sva bizarnost savremenog navijača i fudbala: Govori više od 1000 riječi

Foto
U ovoj fotografiji se krije sva bizarnost savremenog navijača i fudbala: Govori više od 1000 riječi

Mladi navijač Barcelone privukao je veliku pažnju na sebe tokom jučerašnjeg treninga. Pojavio se na tribinama obučen u odijelo ajkule i dres Ferrana Torresa. Jasno je bilo da mu je miljenik ofanzivac Barcelone, a danas je ispunio želju da ga upozna.

Navijači širom svijeta uvijek se maksimalno trude da privuku pažnju na sebe. Takav je slučaj i s mladim navijačem Barcelone kojeg su ispratili mnogi pogledi tokom jučerašnjeg treninga katalonskog kluba.

On se pojavio u kostimu ajkule, a preko njega je obukao dres Ferrana Torresa. Jasno je iz toga da mu je ovaj ofanzivac Barce omiljen fudbaler i da ima želju da ga upozna.

Želja mu se danas i ostvarila. Ferran ga je ponovo uočio u istom kostimu, odlučio je stati s automobilom i ispuniti želju dječaka za fotografijom.

Ovo je još jedan dokaz da se bizarnosti u navijačkom svijetu itekako isplate. Dovoljno se ludo obući i doći na stadion i imati malo sreće da te kamere uoče.  Dosta je navijača, ali i navijačica, koji su stekli ogromnu popularnost na tribinama. Najbolji dokaz je Hrvatica Ivana Knoll, koja je postala hit tokom Svjetskog prvenstva u Kataru i sve je to dobro naplatila.

[twitter]

[/twitter]

Naravno, najveća zvijezda ikad, koja je otkrivena na tribinama jednog sportskog događaja je Pamela Anderson. Famozna ljepotica je na utakmici američkog fudbala prikazana na velikom ekranu 1989. godine i od tog trenutka je postala slavna.

Vitor Roque prvi put s ekipom
Prvi trening Barcelone nakon povratak s pauze obilježio je i mladi Brazilac Vitor Roque, koji je pojačao napad katalonskog tima.

Dolazak 18-godišnjeg napadača, kojeg mnogi proglašavaju novim Ronaldom, privukao je fanove Barcelone i ovaj tinejdžer je dobio gromoglasne aplauze po izlasku na teren. Tigrinho ili Mali Tigar, kako je nadimak ovog fudbalera, debi će imati 4. januara u duelu protiv Las Palmasa i vidjet ćemo kako će se snaći.

Barcelona je za usluge ovog mladog momka izdvojila čak 45 miliona eura, a Roque na godišnjem nivou zarađuje tri miliona eura. 

 

(sportsport.ba)

Ne propustite