Epski spektakl u najavi: Pogledajte trailer za remake filma sa najviše Oscara

Top novosti
Epski spektakl u najavi: Pogledajte trailer za remake filma sa najviše Oscara
Paramount Pictures objavio je prvi trailer za remake slavnog istorijskog spektakla "Ben Hur", ostvarenja sa najviše Oscara u historiji Američke filmske akademije.

Paramount Pictures objavio je prvi trailer za remake slavnog istorijskog spektakla "Ben - Hur", ostvarenja sa najviše Oscara u historiji Američke filmske akademije. 

Ovo će biti treće dugometražno izdanje priče o Judahu Ben Huru, koja je zasnovana na knjizi američkog advokata, generala Lewa Wallacea. 

Uloga Ben Hura pripala je Jacku Hustonu, a pored njega u ovom epskom filmskom spektaklu glumit će i Toby Kebbel, Rodrigo Santoro i Morgan Freeman.

Radnja filma smještena je u Jerusalemu u prvom vijeku nove ere. Imućni Jevrej i plemeniti čovjek, Juda Ben-Hur odlazi u roblje, nakon što ga je najbolji prijatelj, rimljanin Mesala, lažno optužio. Nakon 30 godina ponovo se sreću i to u čuvenoj trci dvokolica, u kojoj će Juda pokušati poraziti Mesalu i povratiti ugled koji mu je jednom davno svirepo oduzet.

Prvi film pod naslovom Ben - Hur: A Tale of the Christ prikazan je 1925. godine, a filmska verzija iz 1959. godine osvojila je 11 Oscara. 

William Wyler je tada postavio velike standarde koje mnogi režiseri nisu ni danas stigli, iako živimo u eri velikog tehnološkog napretka. 

Režiju potpisuje ruski režiser Timur Bekmambetov poznatiji po filmovima(2008), Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012), Night Watch (2004) i Day Watch (2006),  a scenario John Ridley. 

Film u bh. kina stiže 1. septembra, a do tada pogledajte trailer: 

 

 

Ne propustite