Skandal: Slavni srbijanski glumac nepoželjan na HRT-u

Top novosti
Skandal: Slavni srbijanski glumac nepoželjan na HRT-u
Srbijanski glumac i producent Lazar Ristovski, kako piše "Slobodna Dalmacija", nije bio uključen u Dnevnik Hrvatske radio televizije, povodom premijere filma "S one strane" u Splitu, iako tumači glavnu ulogu i koproducent je ovog ostvarenja.

Srbijanski glumac i producent Lazar Ristovski, kako piše "Slobodna Dalmacija", nije bio uključen u Dnevnik Hrvatske radio televizije, povodom premijere filma "S one strane" u Splitu, iako tumači glavnu ulogu i koproducent je ovog ostvarenja. 

U prilogu je bilo mjesta samo za reditelja Zrinka Ogrestu i glavnu glumicu Kseniju Marinković, dok je Ristovski, iako je bio voljan da govori, izostavljen, odlukom novinarke HRT-a.

Za incident se doznalo zahvaljujući Ogresti koji se, poslije projekcije, pred punom dvoranom izvinio Ristovskom zbog poteza televizije.

– Nijedna ozbiljna televizija to ne bi uradila. Krajnje je neprimjereno izostaviti iz javljanja glavnog glumca i gosta iz Beograda, koproducenta filma, čovjeka s takvim stvaralačkim pedigreom – ljut je Ogresta.

Iz televizije je stiglo objašnjenje da, zbog dinamike trajanja priloga, nije bilo vremena za trećeg sagovornika.

– Možda je gest HRT-a bio namjeran, a možda samo propust. U oba slučaja, krivica ide na njihovu adresu. Mene publika u Hrvatskoj voli i poštuje moj rad, što je i u Splitu pokazala dočekavši me ovacijama. Vjerujem da će tako biti i u Zagrebu – poručio je Ristovski.

– Čovjek sam koji širi dobru energiju i pokušava da nađe opravdanje za ljudske postupke – dodao je srbijanski glumac.

Ne propustite