Knjižnice koje oduzimaju dah

Arhitektura
Knjižnice koje oduzimaju dah
Knjižnice su često služile kao temelj zajednice. Kroz povijest, njihov dizajn je razvio i demokratizaciju znanja. Nova knjiga, Reflection Libraries prati razvoj ovih zgrada i koje god da se nađu na meti, bilo da su moderne ili starinske, sve su one pravo čudo za vidjeti.

Knjižnice su često služile kao temelj zajednice. Kroz povijest, njihov dizajn je razvio i demokratizaciju znanja.

Nova knjiga, Reflection Libraries prati razvoj ovih zgrada i koje god da se nađu na meti, bilo da su moderne ili starinske, sve su one pravo čudo za vidjeti.

Prva knjižnica u knjizi je Aleksandrijska knjižnica u Egiptu. Zatim se prolazi kroz svijet minimalističkih i modernih knjižnica od Azije do Skandinavije. 

Put se nastavlja preko osebujnih klasičnih knjižnica u SAD- u Zapadnoj Europi, uključujući Grimm Centar Jacob i Wilhelm.

Što se tiče funkcije, zastupljenost je jako široka. Na ovoj listi se nalaze privatne knjižnice, sveučilišne knjižnice te male lokalne knjižnice.

Neke su izabrane zbog svog zanimljivog dizajna, a neke zato što su od neuporedivog povijesnog značaja, kao što je slučaj sa Kongresnom knjižnicom u Washingtonu.

Pogledajte našu galeriju.
 

Ne propustite