Odličan dodatak jelima: Pripremite povrće u pećnici!
Ponuda
NAŠA KLINIKA
Mislite na Vaše zdravlje i obavite ginekološki pregled, papa test i kolposkopiju po odličnoj cijeni!
100.00 KM
69.00 KM
- 31%
Biss Tours
Povratna karta na relaciji Sarajevo - Beč sa agencijom Biss Tours!
180.00 KM
150.00 KM
- 17%
Vrtoglavi popust! Pripremite se za ispite TOEFL, IELTS, KET, PET, FCE za samo 19 KM!
584.00 KM
19.00 KM
- 97%
Online kurs računovodstva i knjigovodstva u organizaciji International Open Academy!
180.00 KM
18.00 KM
- 90%
Masažni studio Magic
Riješite se bolova u mišićima i leđima, zaboravite na umor, glavobolje i nesanicu uz masažu!
60.00 KM
40.00 KM
- 33%
Povrće pripremljeno na ovaj način savršen je dodatak jelima, ali može se i samostalno jesti.
Povrće pripremljeno na ovaj način savršen je dodatak jelima, ali može se i samostalno jesti.
Potrebno je:
- 2 crvene paprike
. 2 zelene paprike
- 2 glavice luka
- 150 g graška
- 2 mrkve
- 3 jajeta
- 250 ml vrhnja
- 50 g parmezana
- sol, biber
- čili u prahu (po želji)
Priprema:
Najprije zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Papriku očistite i izrežite na komadiće. Luk narežite na deblje šnite, a mrkvu na kolutiće. Zatim dodajte grašak koji ste prethodno prokuhali. Pripremite povrće u vatrostalnoj posudi. U posebnu posudu razmutite jaja i dodajte parmezan i vrhnje, te posolite i pobiberite (čili dodajte po želji). Prelijte smjesu po povrću i stavite zapeći u pećnici na oko 25 minuta.