Odličan dodatak jelima: Pripremite povrće u pećnici!
Povrće pripremljeno na ovaj način savršen je dodatak jelima, ali može se i samostalno jesti.
Povrće pripremljeno na ovaj način savršen je dodatak jelima, ali može se i samostalno jesti.
Potrebno je:
- 2 crvene paprike
. 2 zelene paprike
- 2 glavice luka
- 150 g graška
- 2 mrkve
- 3 jajeta
- 250 ml vrhnja
- 50 g parmezana
- sol, biber
- čili u prahu (po želji)
Priprema:
Najprije zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Papriku očistite i izrežite na komadiće. Luk narežite na deblje šnite, a mrkvu na kolutiće. Zatim dodajte grašak koji ste prethodno prokuhali. Pripremite povrće u vatrostalnoj posudi. U posebnu posudu razmutite jaja i dodajte parmezan i vrhnje, te posolite i pobiberite (čili dodajte po želji). Prelijte smjesu po povrću i stavite zapeći u pećnici na oko 25 minuta.