Tradicionalni čupavci

Kuharica
Tradicionalni čupavci
U svakoj prilici odlični! Za sve ljubitelje kokosa i čokolade.

U svakoj prilici odlični! Za sve ljubitelje kokosa i čokolade.

Sastojci

    Biskvit
     3 jaja
     220 gr. šećera
     300 gr. brašna
     100 ml. mlijeka
     1 prašak za pecivo
     180 ml. ulja
     100 gr. lješnjaka ( možete umjesto lješnjaka staviti i bademe ili orahe)
     Fil
     100 gr. čokolade za kuhanje
     200 ml. čaša šećera
     250 gr. margarina
     200 ml. mlijeka


Priprema

U posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine u koji smo stavili papir za pečenje. Peći na 180 stepeni dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha. Fil skuhati na način da se prvo otopi margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko. Kad krema zakuha maknuti s vatre. Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu, pa  onda u kokosovo brašno.

Posluživanje

Rashlađene čupavce poslužite uz kafu ili sok.

Izvor:coolinarika.com

Ne propustite