Tradicionalni čupavci
U svakoj prilici odlični! Za sve ljubitelje kokosa i čokolade.
Sastojci
Biskvit
3 jaja
220 gr. šećera
300 gr. brašna
100 ml. mlijeka
1 prašak za pecivo
180 ml. ulja
100 gr. lješnjaka ( možete umjesto lješnjaka staviti i bademe ili orahe)
Fil
100 gr. čokolade za kuhanje
200 ml. čaša šećera
250 gr. margarina
200 ml. mlijeka
Priprema
U posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine u koji smo stavili papir za pečenje. Peći na 180 stepeni dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha. Fil skuhati na način da se prvo otopi margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko. Kad krema zakuha maknuti s vatre. Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu, pa onda u kokosovo brašno.
Posluživanje
Rashlađene čupavce poslužite uz kafu ili sok.
Izvor:coolinarika.com