Kokos fantazija

Kuharica
Kokos fantazija
Torta od kokosa i tamne čokolade.

Torta od kokosa i tamne čokolade.


Sastojci

     70 g bjelanjaka (3 bjelanjka)
     70 g šećera
     10 g glatkog brašna
     10 g gussnela dolcela
     15 g kakaa u prahu
     1 žlica praška za pecivo
     1 žlica ulja
     1 žlica mlijeka
     1 žlica ruma
    Za kremu:
     1 litra mlijeka
     1 puding od vanilije
     60 g gussnela
     8 žlica šećera
     100 g kokos brašna
     10 g mljevene želatine
     300 ml slatkog vrhnja
    Za glazuru:
     250 ml slatkog vrhnja
     200 g tamne čokolade

Priprema:

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im šećer i još kratko izmiksajte. U jednoj posudi izmiješate suhe sastojke: brašno, kakao i gussnel, a u drugoj tekuće: ulje mlijeko i rum. Čvrsto tučenom snijegu od bjelanjaka dodajte najprije suhe sastojke, a zatim tekuće, pa sve zajedno izmiješajte lopaticom. Dobivenu smjesu rasporedite u tri kalupa (φ 26 cm) za torte i pecite na 160°C 15 minuta. Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Od ukupne količine mlijeka odvojite malo, dodajte mu kokos brašno i puding od vanilije i dobro izmiješajte. Ostatak mlijeka zakipite, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili kokos i prašak za puding, pa uz miješanje kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Kuhanu kremu ohladite. Za glazuru, čokoladu otopite u slatkom vrhnju, a slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. Kremi koju ste izmiksali dodajte otopljenu želatinu, ohlađenu kremu od pudinga i kokosa, opet izmiksajte, dodajte čvrsto tučeni šlag, pa još jednom izmiksajte da se sve zajedno lijepo poveže. U kalup za tortu stavite prvi biskvit, pa po njemu rasporedite trećinu kreme. Poklopite drugim biskvitom i premažite trećinom kreme. Na kraju stavite treći biskvit, premažite ostatkom kreme. Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak oko 2 sata. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom, pospite kokosovim brašnom i ukrasite kuglicama od kokosa.

Izvor:coolinarika.com

Ne propustite