Ljekovita supa-moćnija od antibiotika

Kuharica
Ljekovita supa-moćnija od antibiotika
Svi koji se okreću prirodi lako će prepoznati moć ove supe, a trebali bi je isprobati i svi oni koji su upotrebom antibiotika tijelu nanijeli više štete nego koristi.

Svi koji se okreću prirodi lako će prepoznati moć ove supe, a trebali bi je isprobati i svi oni koji su upotrebom antibiotika tijelu nanijeli više štete nego koristi.

Sastojci:

50-ak češnjeva bijelog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oljuštenih

2 kašičice maslaca

2 kašičice maslinovog ulja

2 veća, usitnjena crvena luka

1 kašičica nasjeckane svježe majčine dušice

6 šoljica (od 250 ml) pileće bistre supe (kao osnova)

1 svežanj svježeg začinskog bilja – peršun, majčina dušica, lovorov list (možete i sušene začine)

3 šoljice starog hljeba nasječenog na kockice

1 šoljica masnije kisele pavlake

Postupak:

1. Zagrijte peć na 180 stepeni. Odrežite vrhove (1/3) glavice bijelog luka. Tako pripremljen bijeli luk zalijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijsku foliju. Pecite u rerni 90 minuta pa ohladite.

2. Za to vrijeme zagrijte dvije kašičice maslinovog ulja i maslac u loncu na srednjoj temperaturi. Prodinstajte crveni luk desetak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni bijeli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmiješajte, dodajte usitnjenu majčinu dušicu, pileću supu i ubacite svežanj svježeg začinskog bilja (ili sušeno).

3. Smanjite temperaturu, dodajte komadiće hljeba i ostavite sve da se krčka pet minuta dok hljeb ne omekša.

4. Izvadite svežanj začinskog bilja pa dobijenu supu izmiksajte u blenderu (ili ručnim mikserom) dok ne dobijete polukremastu smjesu. Vratite u lonac, dodajte kiselu pavlaku i posolite po potrebi.

Vaša ljekovita supa je spremna!

Izvor:receptinadlanu.com

Ne propustite