Prva surogat majka u Velikoj Britaniji još uvijek žali za svojim djetetom

Mame i bebe
Prva surogat majka u Velikoj Britaniji još uvijek žali za svojim djetetom
Prva surogat majka u Velikoj Britaniji rekla je da se osjećala prevareno i slomljenog srca nakon što je prije trideset godina predala dijete paru kojeg nikad nije upoznala. Njoj je anonimni par iz Švedske platio oko 6500 funti za dijete, a sve je ugovoreno putem jedne američke agencije.

Prva surogat majka u Velikoj Britaniji rekla je da se osjećala prevareno i slomljenog srca nakon što je prije trideset godina predala dijete paru kojeg nikad nije upoznala. Njoj je anonimni par iz Švedske platio oko 6500 funti za dijete, a sve je ugovoreno putem jedne američke agencije.

Kim, koja sada ima 58 godina, priznaje da je bila naivna i kaže da su je u agenciji užasno tretirali.

Nakon toliko godina, ona je shvatila i sada traži od vlade da regulira i zabrani posredovanje između parova i surogat majki, tj. da zabrani rad agencijama koje u tome vide samo profit.

Gospođa Kim, sada baka petero unučadi, kaže: "Uvijek imam pomješanje osjećaje kada je mojoj bebi rođendan." 

"To je smiješno, sjetan osjećaj. Osjećam se prevarenom jer nikada nisam upoznala roditelje kojima sam dala svoje dijete. Radost na njihovim licima, taj trenutak predaje... Nisam imala ništa od toga."

"To je tužno i žalit ću uvijek zbog toga."

Kim je začela uz pomoć sperme tog gospodina jer njegova supruga nije mogla zatrudnjeti.

Dijete je ostavila u bolnici i otišla.

U ugovoru je, između ostalog, potpisala to da nikada neće kontaktirati svoje dijete.

Ona kaže da joj se srce slomilo i da je taj ugovor u kutiji koju gotovo nikada ne otvara. "Neke stvari su previše bolne", tvrdi Kim.

Na pitanje jeli ikada žalila što je bila surogat majka odgovorila je samo da je divno i ispunjujuće donijeti novi život na ovaj svijet.

Ne propustite