'Najbriljantniji primjerak ljudske vrste' koji je postao sušta suprotnost

'Najbriljantniji primjerak ljudske vrste' koji je postao sušta suprotnost
Kada je praunuk Charlesa Darwina opisao Avu Gardner kao "najbriljantniji primjerak ljudske vrste", izrazio je misli većine muškaraca koji su ludjeli za ovom zamamnom filmskom divom.

Kada je praunuk Charlesa Darwina opisao Avu Gardner kao "najbriljantniji primjerak ljudske vrste", izrazio je misli većine muškaraca koji su ludjeli za ovom zamamnom filmskom divom.

Ipak, lik s velikih ekrana nije bio nimalo anđeoski u pravom životu. Voljela je piti, bančiti i izlaziti s muškarcima, a veze su joj bile burne i temperamentne baš poput njenog karaktera. U najnovijoj biografiji "Ava Gardner: Ljubav je ništa", koju je napisao Lee Server, opisan je divlji život zvijezde koja je uživala kršiti pravila na više od 500 stranica. 

- Ako ste bili jedan od sretnika koji je imao sastanak s njom, došli biste u njenu vilu u Hollywoodu i ona bi vas gola čekala u bazenu ili bi poluodjevena hodala po kući. Jeste li bili njen frajer naručen za šest ili osam, ni sama ne bi bila sigurna. Zamolila bi vas da natočite sebi piće dok se ona okupa i spremi, tražeći usput negdje svoju dijafragmu. 

ava-gardner1

Kada biste izišli na večeru, svi bi gledali u vas i osjećali biste se kao najsretniji čovjek na svijetu. Zatim biste otišli u klub i pošteno se naroljali. Ako baš ne biste imali sreće, nabasali biste na Franka Sinatru koji bi napravio scenu i večer bi stvarno mogla početi - navodi Server u svojoj knjizi.

Ava je rođena 24. decembra 1922. godine u Sjevernoj Karolini kao posljednje od sedmero djece siromašnih farmera. 

Mickey Rooney, koji je izgledao poput neotesanog dječaka, oženio je Avu u njenoj 19. nakon što ju je zaprosio 25 puta. Idila nije dugo trajala. Nakon godine dana Ava je procvala u rasnu ženu, a oko na nju bacio je Howard Hughes. Godine 1943. njih dvoje su počeli vezu, a kad je doznala da je toliko ljubomoran da je špijunira, iščupala mu je prednje zube bronzanim ornamentom. Muž broj dva bio je Artie Shaw, a Frank Sinatra, za kojeg se udala 1951., bio je najpoznatiji. 

sinatra-and-gardner-movie-on-the-way

- Nikada se nismo svađali u krevetu. Svađa bi počela na putu do kupaonice - rekla je jednom Ava te opisala da bi ga najbolje smirila kad bi mu bacila pepeljaru u glavu. S godinama, Ava se pretvorila u hroničnu alkoholičarku, izbjegavala je zdravu hranu po svaku cijenu i hranila se kokicama, čokoladom i Jack Danielsom, ali je ostala predivna do kraja života 1990., kad je u 67. godini umrla u Londonu. 

Snimila je film "The Killers" 1946. i postala seks-simbol. Sedam godina kasnije nominovana je za Oscara za film "Mogambo". Oscara joj je odnijela Audrey Hepburn 'Praznikom u Rimu'. Mnogi smatraju da je njena najbolja uloga ona Maxine Faulk u "Noći iguane".

sinatra-gardner

1989. doživjela je moždani udar i ostala djelomično paralizirana, a Frank Sinatra je platio sve njene medicinske račune. Godinu nakon toga preminula je u Londonu.

Ne propustite