Bačoko torta

Kuharica
Bačoko torta
Izuzetno fin i sočan biskvit sa izvrsnom kremom.

Izuzetno fin i sočan biskvit sa izvrsnom kremom.

Sastojci za biskvit:

  • 200 g pšeničnog glatkog brašna
  • 150 g smeđeg šećera
  • 50 g kakaa u prahu
  • 50 g Gussnela Dolcela
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 400 g kiselog vrhnja
  • 2 žlice ruma

Za prelijevanje biskvita:

  • 50 ml mlijeka
  • 30 ml ruma

Za bačoko kremu:

  • 500 g očišćenih banana
  • 1 žlica ruma
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 vrećica Šlagfixa Dolcela

Priprema:

Za biskvit pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu, gussnel i prašak za pecivo. Dodajte ulje, vrhnje i rum, pa miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete homogenu smjesu. Ulijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup promjera 24 cm i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim biskvit preprežite uzdužno napola, tako da dobijete dvije kore. Donju koru vratite u kalup i poškropite polovicom mješavine ruma i mlijeka. Za kremu usitnite banane u električnoj sjeckalici tako da dobijete homogenu smjesu, po mogućnosti bez grudvica. Umiješajte rum. Čokoladu rastopite na pari i umiješajte u banane. Na kraju dodajte vrhnje za šlag istučeno sa šlagfixom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kremu rasporedite po donjoj kori biskvita u kalupu i preklopite je gornjom korom. Poškropite ostatkom mlijeka i ruma i stavite u hladnjak da se dobro rashladi (minimalno sat vremena). Ukrasite po želji (voće, čokoladni ukrasi…)

Izvor:coolinarika.com

Ne propustite