Nevjerovatne kuće korištene u popularnim filmovima

Arhitektura
Nevjerovatne kuće korištene u popularnim filmovima
Povijest filma je ispunjena legendarnim kućama. Arhitektura je oduvijek imala jednu od glavnih uloga u filmu. Ponekad je dosta značajnija od nekih likova. U nekim filmovima, kao što su Gospodin i gospođa Smith, ne pridaje se toliko važnosti arhitekturi, ali to je ionako svejedno jer u tom filmu, konkretno, cijela kuća na kraju odleti u zrak. Modernistička arhitektura uvijek je imala lošu reputaciju. Mnogi tvrde da odiše hladnoćom i neprijateljstvom. Tko želi živjeti u staklenoj ili čeličnoj kući? Međutim, ove ultra moderne kuće stvaraju fantastične i nezaboravne filmske postave, savršene kulise za trilere, misterije ili filmove znanstvene fantastike. Pogledajte nekoliko kultnih kuća koje su korištene u popularnim filmovima.

Povijest filma je ispunjena legendarnim kućama. Arhitektura je oduvijek imala jednu od glavnih uloga u filmu. Ponekad je dosta značajnija od nekih likova. U nekim filmovima, kao što su Gospodin i gospođa Smith, ne pridaje se toliko važnosti arhitekturi, ali to je ionako svejedno jer u tom filmu, konkretno, cijela kuća na kraju odleti u zrak.

Modernistička arhitektura uvijek je imala lošu reputaciju. Mnogi tvrde da odiše hladnoćom i neprijateljstvom. Tko želi živjeti u staklenoj ili čeličnoj kući? Međutim, ove ultra moderne kuće stvaraju fantastične i nezaboravne filmske postave, savršene kulise za trilere, misterije ili filmove znanstvene fantastike. Pogledajte nekoliko kultnih kuća koje su korištene u popularnim filmovima.

 

The Overby House: The girl with the dragoon tattoo
Redatelj David Fincher snimio je većinu scena iz ovog filma u Švedskoj. Za dom Martina Vangera, glavnog glumca, Fincher je izabrao ovu elegantnu i suvremenu kuću koju je dizajnirao John Robert Nilsson.
Nalazi se na Värmdö, jednom od mnogih malih otoka koji okružuju Stockholm. Kuća se sastoji od lakiranog čelika, gipsa, bijelog jasenovog drveta i vapnenca kao i od velike količine stakla. 

muskarci-koji-mrze-zene

 

Hoke Residence: Twilight
Kuća je dovršena 2007. godine kao privatna rezidencija Johna H, direktora dizajna obuće za Nike. Izgrađena je na 4.800 metara četvornih. Izgrađena je od drvenih panela i betona i kao takva se savršeno uklapa u okolinu. Prema Skylab-u ovo je: "Residencija koja nudi mjesto za međuigre između živog otvorenog okoliša i dramatične unutrašnjosti prostora."

twilight

 

The Sculptured House: Sleeper
Kad su ga pitali o njegovoj isklesanoj kući, arhitekt Charles Deaton je rekao: "Ljudi nisu pravokutni. Pa zašto bi živjeli u pravokutniku?" Godine 1963. na planini Genesse izvan Denvera, u Coloradu, isklesana je kuća na tri razine, eliptično zakrivljene strukture. Prvobitno je bila zamišljena samo kao skulptura, ali je tlocrt kuće ugledao svijetlo dana i danas tu predivnu građevinu mještani zovu "gljiva" ili "kuća na preklop". Izgrađena je na 7500 četvornih metara, a vlasnici Larry i Toni Winkler planiraju je pretvoriti u energetsko skladište.

sleeper

 

The Ben Rose House: Ferris Bueller’s Day Off
Dizajner James A. Speyer, student Mies van der Rohe dizajnirao je ovu kuću u Illinoisu 1953 godine. Prostire se na 5.300 četvornih metara, a u podnožju ima četiri spavaće sobe i četiri kupaonice. Godine 1974., David Haid, izgradio je stakleni paviljon za automobile. U filmu, Cameron Frye proleti sa očevim Ferrarijem kroz staklo i pada u provaliju ispod. Kuća je nedavno prodana za 1,6 milijuna dolara.

ferris

 

Ennis House: Bladerunner
Ennis House je trenutno u vlasništvu milijardera Ronalda Bürkle. Dizajnirao ju je Frank Lloyd Wright. Smještena je u Los Feliz, četvrt Los Angelesa. Ova kuća izgrađena 1924.godine napravljena je po uzoru na drevne hramove plemena Maya. Ima izraženu ornamentiku i ogromne betonske blokove. 
Tijekom godina, Ennis House je postala jedna od najlegendarnijih i prepoznatljivih vrijednosti filma. Pojavila se u više od desetak filmova.

bladerunner

Ne propustite