DOBRE PRIČE

Muslimanska porodica je bila nervozna zbog odlaska u restoran u Americi, a onda su dobili račun

Objavljeno:10.01.2016 - 18:28
A A A Times Arial

Predsjedničke kampanje su donijele strah i predrasude prema muslimanima u tolikoj mjeri da je jednu porodicu bilo strah ići na večeru u restoran. Niko nikada ne bi trebao da se plaši napustiti svoje kuće. Mi smo povodljive bića, ali moramo znati šta je dobro i loše. Ne smijemo se obazirati na nečiju rasu, religiju, spol, itd, oni su ljudska bića i nikada ne smijemo dopustiti da žive u strahu.

Eslam S. Mohamed i njegova porodica otišli su u Olive Garden na večeru na Badnjak.

4ff79f91-42ca-4e58-a9f0-e5b9174fff57-tablet

"Jučer sam otišao u Olive Garden restoran na večeru sa porodicom. Mi smo bili grupa od 7 odraslih i 5 djece. Svi u restoranu su znali da smo Arapi muslimani, mogli su to zaključiti po jeziku, a i sve žene su nosile marame (Hidžab)."

"Nakon smo završili, konobarici smo rekli da nam donese račun, nakon čega je ona došla sa računom sa slike. Da, neko je platio za nas i napisao te divne riječi na računu."

0e0febc6-aa2e-458d-9d9d-27eb0df8239f-tablet

                                            Plaćeno. Sretan Božić. Prelijepa porodica.

"Ja ne mogu izraziti koliko je ovaj čin dotakao naša srca. Među svim lošim stvarima koje se dešavaju muslimanima i govor mržnje koji je postao jako čest u posljednje vrijeme, još uvijek postoji svjetlost u mraku, još uvijek postoji nada. Ono što mogu reći onome koji je ovo učinio je sretan Božić i tebi i Bog blagoslovio vaše prekrasno srce koje imate. "

Priča je objavljena hiljade puta.

Mnogi ljudi smatra da je ova gesta dirljiva i pokazuje da uvijek postoji tračak nade za muslimanske zajednice.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: