Pojavilo se na stotine kopija Pirate Baya

Internet
Pojavilo se na stotine kopija Pirate Baya
Još uvijek nema pouzdanih naznaka o povratku.

Iako nam sajt Pirate Bay i dalje samo maše piratskom zastavom, još uvek nema pouzdanih naznaka o povratku.

Međutim, mnoge pristalice ovog torrent sajta drže svoje torente široko dostupnim, a za samo nedjelju dana gotovo 400 kopija sajta The Pirate Bay se pojavilo na internetu. 

Prošlo je više od dve nedjelje od kako su serveri The Pirate Bay offline i sve je manje vjerovatno da će se vratiti u punom sjaju. Prije nekoliko dana je ovaj sajt pokazao nekakve znake života sa piratskom zastavom, ali se torrenti još uvek ne mogu pronaći na njemu. 

Većina Pirate Bay kopija koja se pojavila je stigla sa Isohunt-ovog OpenBay projekta, a pristalice The Pirate Bay-a se drže "Kopimi duha" u smislu da "ukoliko odsječete jednu glavu, nova će narasti čineći zvijer jačom". Pitanje je međutim, da li će ove kopije biti dovoljno dobre. 

Kada je osnivač The Pirate Bay-a prije 7,5 godina govorio o ovom konceptu, on nije mislio na kopije već na potpuno nove sajtove sa novim zajednicama. "Osnujte nove sajtove. Ukoliko bude stotine sajtova, ne mogu nas sve ugasiti", rekao je on tada ističući da se torrent zajednica previše oslanja na Pirate Bay. Ipak, stotine kopija sajta koje su se pojavile u posljednje vrijeme su prilično beskorisne, i tako će i biti sve dok sami na postanu uspešne zajednice. 

Jednostavna kopija torrent listinga nije dovoljna. Vrijednost Pirate Bay sajta je bila u upload-erima i moderatorima, a to ne može jednostavno da se iskopira. 

(Izvor: Benchmark.rs)

Ne propustite