Tornado čips: Recept za grickalicu kojoj nećete moći reći ''NE''

Prilozi
Tornado čips: Recept za grickalicu kojoj nećete moći reći ''NE''
Tornado čips ili prženi spiralni čips je ulična grickalica u azijskim i drugim zemljama, koja se služi na štapiću. Ima više okusa krumpira od klasičnog čipsa, može se kombinirati na različite načine, a povrh svega zabavan je za konzumaciju.

Tornado čips ili prženi spiralni čips je ulična grickalica u azijskim i drugim zemljama, koja se služi na štapiću. Ima više okusa krumpira od klasičnog čipsa, može se kombinirati na različite načine, a povrh svega zabavan je za konzumaciju. 'Navlačenje' na tornado čips nakon isprobavanja je neizbježno.

Tornado čips je najbolji dokaz da hrana ne treba biti skupa da bi bila ukusna. Štoviše, za izradu ove ulične grickalice potreban vam je tek krumpir, sol, ulje, ali i nešto vještine s nožem.

Priprema krumpira za tornado čips:
1. Odrežite rub manjeg krumpira u kori, pa kroz njega nježno provucite štapić za ražnjiće cijelom duljinom.

2. Postavite krumpir na dasku za rezanje, pa oštrim nožem i s jednom rukom zarezujte krumpir pod kutom u smjeru kazaljke na satu.

3. Paralelno s rezanjem drugom rukom krumpir okrećite u suprotnom smjeru od kazaljke na satu dok ne dođete do kraja krumpira.

4. Ako niste vješti s nožem, spiralni krumpir možete izrezati i s nožem za spiralno rezanje.

Nježno razdvojite listiće krumpira na štapiću, pa ga uronite u vruće ulje u loncu ili fritezi na nekoliko minuta dok ne dobije zlatno-žutu boju. Papirom za upijanje masnoća odstranite višak ulja, a vrući tornado čips posipajte sa solju i paprom, ili začinima po željama.

Tornado čips možete pripremiti i u pećnici. Razdvojite listiće spiralnog krumpira, položite na papir za pečenje, lagano premažite s nešto ulja i soli, pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva Celzija oko 20 minuta.

Savjet plus:
Tornado čips možete poslužiti i s naribanim sirom, šalšom od rajčice i začinskog bilja ili uobičajenim umacima za pomfrit.



(dnevnik.hr)

Ne propustite