Prvi na svijetu: Ovako izgleda leteći skateboard! (VIDEO)

Nauka i tehnologija
Prvi na svijetu: Ovako izgleda leteći skateboard! (VIDEO)
Kompanija Arca Space iz New Mexica, koja se inače bavi proizvodnjom letjelica na električni pogon, lansirala je ArcaBoard, lebdeći skejt (hoverboard) koji je jedan od najboljih do sada.

Kompanija Arca Space iz New Mexica, koja se inače bavi proizvodnjom lejtelica na električni pogon, lansirala je ArcaBoard, lebdeći skejt (hoverboard) koji je jedan od najboljih do sada.

arcaboard-hoverboard-lebdeci-leteci-skejt

ArcaBoard je pravougaonog oblika i može da lebdi iznad bilo koje površine do visine malo veće od jednog metra. Ovaj lebdeći skejt pokreću 36 baterija i on može da se kreće brzinom od 20 kilometara na sat, a moguće ga je kontrolisati i putem pametnog telefona. Kompanija koja stoji iza ovog “hoverboarda” uvjerena je da će njihov izum unijeti revoluciju u transportu širom planete, kao i da svijet na ovo čeka još od pronalaska aviona.

arcaboard-hoverboard-lebdeci-leteci-skejt1

Međutim, ArcaBoard nije došao bez problema. Ovaj skejt može da lebdi samo šest minuta i nakon toga mu je potrebno 35 minuta za dopunjavanje baterija. Još jedan od problema je i cijena koja iznosi 19.900 dolara

Ne propustite