Genijalno: Ovo je dodatak koji čuva vaš bicikl od krađe!

Nauka i tehnologija
Genijalno: Ovo je dodatak koji čuva vaš bicikl od krađe!
Aplikacije koje, dok vozimo bicikl, prate broj pređenih kilometara, brzinu, proteklo vrijeme - nisu ništa novo, ali uređaj pod nazivom SmartHalo ovaj sport i vid rekreacije promijenit će jednom zauvijek.

Aplikacije koje, dok vozimo bicikl, prate broj pređenih kilometara, brzinu, proteklo vrijeme - nisu ništa novo, ali uređaj pod nazivom SmartHalo ovaj sport i vid rekreacije promijenit će jednom zauvijek.

Jednom rječju, sa ovim gedžetom vaš bicikl postat će pametan. SmartHalo je uređaj koji na jednostavan način bojama signalizuje gdje trebate skrenuti i kojim putem ići da biste došli do željenog cilja. Uređaj se postavi na volan bicikla, a sa mobilnim telefonom povezuje se Bluetoothom kako bi vas navodio kuda treba da idete.

Kada trebate skrenuti uređaj će upaliti bijelo i zeleno svjetlo, zavisno od strane na koju treba skrenuti. Ako odete u pogrešnom smjeru uređaj će svijetliti crvenom bojom u smjeru u kojem je potrebno vratiti se. Takođe, pomoću svijetla će vas obavijestiti ukoliko vas neko pozove dok vozite.

Aplikacija na smartfonu će pomoću SmartHalo-a pratiti klasične podatke o statistici vožnje, prosječnim brzinama, udaljenosti koju ste prešli i koliko ste kalorija potrošili.

Ukoliko se odlučite za vožnju po mraku, SmartHalo će upaliti prednje svjetlo koje se nalazi u njemu, a kada siđete sa bicikla ono će se automatski ugasiti.

SmartHalo sadrži i alarm koji čuva bicikl od krađe, a proizvođači tvrde da baterija uređaja može trajati do tri nedjelje. Kada se SmartHalo pojavi na tržištu u maju 2016. godine koštaće 149 dolara.

Ne propustite