Torta od jogurta i narandže

Kuharica
Torta od jogurta i narandže
Jednostavan je za napraviti, kora se ne peče, a ukus je fenomenalan.
Jednostavna je za napraviti, kora se ne peče, a ukus je fenomenalan.
 
Sastojci:

Kora:

150 g plazma keksa, izmrvljenog
40 g otopljenog putera

Krema:

100 g jogurta
150 ml soka od narandže
1 kašika limunovog soka
150 ml pavlake za šlag
1 kašika želatine u prahu
3 kašike šećera
150 ml vode
Naribana narandžina korica

Priprema:

Izmrvljene kekse izmješajte sa otopljenim puterom i utisnite u okrugli kalup za torte na koji ste stavili masni papir, pa koru ostavite da se stvrdne. Kašiku želatina prelijte sa vodom i ostavite da se namače pet minuta, dodajte šećer pa stavite na šporet na veoma nisku temperaturu da se sve rastopi, ali ne i da prokuha. Nakon što se želatin rastopio ostavite ga sa strane da se prohladi pa krenite na pripremu kreme. Mikserom mutite jogurt, limunov sok i sok od narandže, dodajte ohlađeni želatin pa sve mutite jedan minut. U posebnoj posudi umutite pavlaku za šlag pa dodajte mješavinu jogurta, sokova i želatine i sve mješajte da se smjesa sjedini. Na samom kraju dodajte koricu narandže, sve kratko promješajte i prelijte kremu preko kore od keksa. Ostavite da se hladi najmanje tri sata u frižideru.

Izvor:lifepressmagazin.com

Ne propustite