Zvanično: Guns N' Roses se vraćaju na scenu!

Magazin
Zvanično: Guns N' Roses se vraćaju na scenu!
Kultni bend Guns N' Roses se ponovo okupljaju u punom sastavu.

Kultni bend Guns N' Roses se ponovo okupljaju u punom sastavu.

Prema pisanju američkog magazina koji se specijalizovao za muzičku industriju hard rock bend Guns N' Roses ponovo će se okupiti i to u punom sastavu sa osnivačima pjevačem Axl Roseom i solo gitaristom Slashom. Prema istom izvoru oni će se okupiti kako bi nastupili na Coachella festivalu u Kaliforniji, a moguće je i da krenu u koncertnu turneju po Sjevernoj Americi. Navodno pregovori o turneji su u toku.

Posljednji put Axl Rose i Slash zajedno su nastupili na bini daleke 1993. godine na koncertu Guns N' Rosesa koji je održan na stadionu River Platea u Buenos Airesu. 

Kako piše magazin "Billboard" bend traži oko tri miliona dolara za svaki nastup tokom turneje, pa bi cijene ulaznica koštale i preko 275 dolara. Planirano je da tokom turneje nastupe na preko 25 fudbalskih stadiona.

Predstavnici benda nisu bili spremni da daju bilo kakav komentar na ove navode, ali je saopćteno kako će fanovi ukoliko dođe do turneje na vrijeme o svemu biti obaviješteni putem zvanične web stranice i Facebook profila Guns N' Rosesa.

Guns N' Roses svoj debitantski album "Appetite For Destruction" izdali su 1987. godine. Na vrhuncu slave bili su u periodu od 1991. do 1993. godine, kada su održali veliku koncertnu turneju koja je trajala gotovo nevjerovatnih 28 mjeseci.  

Ne propustite