Twitter: Kažnjava se vrijeđanje i govor mržnje

Nauka i tehnologija
Twitter: Kažnjava se vrijeđanje i govor mržnje
Twitter je objavio da preuzima nove mjere kako bi ograničio govor mržnje i uvrijedljivo ponašanje i govor mržnje na internetu.

Twitter je objavio da preuzima nove mjere kako bi ograničio govor mržnje i uvrijedljivo   ponašanje i govor mržnje na internetu.

Ovaj potez je uslijedio pošto su se društvene mreže našle pod pritiskom Sjedinjenih Američkih Država i vlada drugih zemalja nakon terorističkih napada u Parizu i Kaliforniji da učine više na iskorjenjivanju onih koji pripremaju zavjere i nasilje, prenosi AFP.

'' Mi vjerujemo da je zaštita od zloupotreba i uznemiravanja vitalni dio obezbjeđivanja prava na slobodno izražavanje na Twitter-a. ", izjavila je osoba odnosa sa javnošću zadužena za online sigurnost, Megan Kristina.

Prema novim pravilima, korisnici Twitter-a "ne mogu upućivati prijetnje nasiljem ili promovisati nasilje, uključujući prijetnje ili promociju terorizma" i "ne mogu podsticati ili učestvovati u vrijeđanju i maltretiranju drugih", navodi AFP.

Korisnici, kako je navedeno, "ne mogu ni promovisati nasilje ili direktno prijetiti ili napadati druge na osnovu vjerske, rasne, etničke pripadnosti, spola, seksualne orijentacije, godina ili hendikepa", prenosi AFP.

Ne propustite