beta
Subota 03. 12. 2022

Od molera do grobara: Nekadašnja zanimanja danas poznatih zvijezda (FOTO)

Objavljeno:30.12.2015 - 12:55
Nostalgicno » Lifestalgija
A A A Times Arial

Nena - Zlatarka

zanim3

Sedamdesetih godina prošlog vijeka ova Nijemica se još uvijek zvala Gabriele Susanne Kerner i bila je nepoznata u javnosti. Njeni roditelji su htjeli da izuči zlatarski zanat, što je ona i poslušala i 1977. počela školovanje. Ipak, već tada je maštala o karijeri pjevačice i bavila se muzikom. Poslije hita "99 Luftballons" Nenu je znao cijeli svijet.

Ozzy Osbourne - Vodoinstalater i moler

zanim2

Ozzy Osbourne potiče iz engleskog industrijskog grada Birminghama. Otac je radio u željezari, majka u fabrici automobila. Nije čudo da je ovaj roker koji često šokira svojim ponašanjem na početku bio "običan momak". Radio je kao vodoinstalater, moler, a pomagao je i u pogrebnom preduzeću. "Skrasio" se u jednoj klaonici, a onda je uslijedila karijera rokera.

Tom Jones - Prodavač usisivača

zanim4

Njegove afere sa brojnim ženama su već legendarne. Ali prije nego su mu dame tokom koncerta na binu počele bacati svoje grudnjake, ovaj Velšanin je u svom rodnom mjestu išao od vrata do vrata - kao trgovac i prodavao usisivače. Popodne je pjevao u pubovima, gdje su ga konačno primijetili "neki važniji ljudi" i ... ostalo je istorija.

Sean Connery - Mljekar i spasilac

zanim5

Vjerovatno najpoznatiji James Bond svih vremena, Sean Connery, mladost je proveo obavljajući različite poslove kako bi podržao svoje roditelje. Osim što je radio u mljekari i bavio se bodybuildingom, bio je i član spasilačke službe. Na poznatoj plaži Portobelo u blizini rodnog Edinburgha za njim su se okretale brojne djevojke i prije nego što je počeo uspješnu glumačku karijeru.

Rod Stewart - Raznosač novina i grobar

zanim6

Legenda kaže da je za Rodov prvi posao zaslužan njegov otac. On je vjerovao da bi mladić koji se više interesovao za gitaru i fudbal "mogao da nauči da zarađuje novac sa svojih deset prstiju". Tako je mladi Rod počeo da raznosi novine, pa čak i da radi u pogrebnom preduzeću na jednom londonskom groblju. Ovo je navodno činio da bi odagnao stah od smrti koji je imao još kao dijete.

Izvor: dw.com