Wulingyuan: prekrasni krajolik sa stubovima koji ‘paraju nebo’

Arhitektura
Wulingyuan: prekrasni krajolik sa stubovima koji ‘paraju nebo’
Između brojnih potoka, prirodnih bazena i vodopada, oko 40 pećina i par prirodnih mostova, udaljeni od vanjskog svijeta stoje kameni stubovi – neki visoki 200, a neki čak i 800 metara. U ovoj spektakularnoj šumi, koja je prvi zaštićeni Nacionalni park Kine, nalazi se oko 3.000 ovih gigantskih formacija od pješčara (ili pješčenjaka). Ovo impresivno mjesto je 85% prekriveno šumom, a 99% prekriveno vegetacijom.

Između brojnih potoka, prirodnih bazena i vodopada, oko 40 pećina i par prirodnih mostova, udaljeni od vanjskog svijeta stoje kameni stubovi – neki visoki 200, a neki čak i 800 metara.

U ovoj spektakularnoj šumi, koja je prvi zaštićeni Nacionalni park Kine, nalazi se oko 3.000 ovih gigantskih formacija od pješčara (ili pješčenjaka). Ovo impresivno mjesto je 85% prekriveno šumom, a 99% prekriveno vegetacijom.

wulingyuan1

U području se nalazi oko 3.000 vrsta biljaka, uključujući i oko 600 vrsta drvenastih biljka. Tu su i brojne životinjske vrste, a nažalost neke od njih su i ugrožene, kao što su azijski divlji pas, azijski crni medvjed, Kineski veliki daždevnjak, oblačasti leopard i kineski vodeni jelen.

Za razliku od mnogih drugih područja Kine, ovo mjesto gotovo nikada nije bilo naseljeno ljudima. Uvijek se smatralo dalekim i nepristupačnim. 2008. godine Wulingyuan je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji.

wulingyuan

wulingyuan3

wulingyuan7

wulingyuan8

Izvor:Pixelizam.com

 

Ne propustite