(VIDEO) Tuzlanka Mirna Alibegović ima 50 desetki u indeksu

Dobre priče
(VIDEO) Tuzlanka Mirna Alibegović ima 50 desetki u indeksu
Tuzlanka Mirna Alibegović diplomirala je na Pravnom fakultetu u ovom gradu sa upisanih 50 desetki u index. Mirna je odlikovana Zlatnom plaketom tuzlanskog univerziteta, ali je i dobitnica drugih brojnih priznanja i nagrada.

Tuzlanka Mirna Alibegović diplomirala je na Pravnom fakultetu u ovom gradu sa upisanih 50 desetki u index. Mirna je odlikovana Zlatnom plaketom tuzlanskog univerziteta, ali je i dobitnica drugih brojnih priznanja i nagrada. Ova ambiciozna djevojka smatra da je znanje jedino što ovu zemlju može voditi naprijed, a da su mladi ljudi dužni pomoći u tome.

Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada. Između ostalog, 2013. Godine OSCE ju je dao priznanje za najboljeg govornika na „Javnoj debati na temu diskriminacije u zakonodavstvu Bosne i Hercegovine“, a iste godine na Državnom debatnom takmičenju izabrana je za najboljeg debatanta i tako postala predstavnik BiH  na Svjetskoj debatnoj konferenciji i takmičenju u Irskoj. Zna samo za uspjeh.

Mirna Alibegović: „ Pa, za četiri godine u index sam upisala 50 desetki. Moja najveća motivacija da se bavim naukom , trenutna situaicja u državi, a ono što je bilo dominatno za moj uspjeh je svakako rad i trud koji sam uložila tokom školovanja.“

Konstantna edukacija, disciplina i dorbra organizacija je ono čime se Mirna  vodila tokom školovanja.

Mirna Alibegović: „ Dakle, vrijeme se mora rasporediti tako da čovjek ima i slobodog vremena  i vrijeme koje je potrebo da provede da bi naučio sve to što treba fakultetu. Mnogo vremena , morma priznati, oduzimaju vannastavne ativnosti kao što su takmičenja, konferencije, seminari. Svo to znanje koje smo naučili na fakultetu da usavršavamo kroz praktične slučajeve u stvarnoj situaciji.“

Ova mlada pravnica smatra da je BiH pravna država, ali da puno toga treba uraditi da bi stigli u korak sa ostalim europskim državama. Smatra da u tome treba pomoći i ona i svi mlade ovi zemlje.

Mirna Alibegović: „ Trenutno uređenje BiH je vrlo složeno, posebno za neku širu javnost gdje jevrlo teško shvatiti kako funkcionište naš ustavni sistem. Zbog toga mislimd a je nužno da se na našoj političkoj sceni postigne politički kompromis da bi se donijele neke nužne promjen. Inače, BiH će u budućnosti doživljavati sve teže sankcije Međunarodne zajwednice i sve vežu udaljenost od euroantlatskih integracija.“

 

Mirna je trenutno na master studiju,  planira odraditi i pripravnički staž nakon čega, nada se, da će naći svoje mjesto u pravosudnom sistemu BiH. Indeks sa destetkama još čuva, kaže ako ništa drugo, jeftinija je karta za prevoz.

Izvor: TV1

Ne propustite