Prestani stavljati brašno na ribu – ovo je tajni trik profesionalaca!

Kiosk
Prestani stavljati brašno na ribu – ovo je tajni trik profesionalaca!

Većina nas ribu prži u pšeničnom ili kukuruznom brašnu, ali baš tu nastaje problem.

Brašno u tiganju upija ulje i riba postaje teška, masna i gnjecava.

Profesionalni kuvari imaju trik – koriste običan kukuruzni skrob, onaj koji se inače koristi za zgušnjavanje sosova. Skrob pravi tanak “oklop” oko ribe, zapečati sokove i sprečava ulje da uđe, pa riba ostaje sočna, hrskava i nimalo masna.

Da bi riba bila savršena:

Površina ribe mora biti potpuno suva prije prženja.
Lagano uvaljajte ribu u skrob i otresite višak.
Ulje mora biti vrelo, ali ne dimiti – skrob odmah stvara zaštitni sloj.
Rezultat? Riba je lagana, sočna i ukusna, a tanjir ostaje čist, bez masnih tragova. Jedan pokušaj i nećete se vraćati brašnu.

Ne propustite