Italijanska baka otkrila trik: Sastojak koji svako ima čini paradajz sos neodoljivim
Jedna 85-godišnja baka iz Italije otkrila je svoj tajni recept za najukusniji paradajz sos – a ključni sastojak imate svi u kući!
Paradajz sos je osnova mnogih omiljenih italijanskih jela, ali savršeni balans između slatkog i blagog ukusa nije lako postići. Prema riječima ove bake, tajna je u kombinaciji šećera i sode bikarbone – duo koji običan sos pretvara u pravu delikatesu.
Gastro bloger Đuzepe Federići, poznat kao „Sepps Eats“, podijelio je bakin trik sa svojim pratiocima. Objašnjava da soda bikarbona ublažava kiselost paradajza i sprečava žgaravicu, dok šećer dodaje savršenu dozu slatkoće.
Dovoljno je dodati četvrtinu kašičice sode bikarbone i jednu supenu kašiku šećera na dvije konzerve paradajza – rezultat je pun, bogat i neodoljiv ukus.
Ponekad su najveće kulinarske tajne skrivene upravo u najjednostavnijim sastojcima koje već imate u kuhinji.