Bakalar s timijanom i mažuranom
Savršen obrok koji obiluje vitaminima.
Savršen obrok koji obiluje vitaminima.
Sastojci
4 fileta bakalara
2 žličice limunova soka
3 žlice maslinova ulja
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
400 g nasjeckanih pelata iz konzerve
1 žlica listića svježeg timijana
1 žličica listića svježeg mažurana
Sol, papar
Priprema
Otopljene filete ribe nakapajte limunovim sokom pa kratko popržite na ulju s obje strane.
U velikoj tavi propirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte koncentrat rajčice i pelate pa kuhajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta.
Dodajte nasjeckano začinsko bilje, posolite i popaprite.
U umak stavite filete ribe pa kuhajte još 20-ak minuta na laganoj vatri. Po potrebi ulijte vode.