Punjena "moderna" paprika
Idealna kombinacija za ručak koja će vas omamiti kako mirisom tako i okusom kao i fantastičnim izgledom.
SASTOJCI
300 g mljevenog mesa
8 paprika (dugačkih)
2 žličice fant za punjenu papriku (razmutiti u 1dcl vode i ostaviti koju minutu)
1 velika rajčica ili par cherry rajčica
100 g naribanog sira (gauda)
sol, vegeta, biber
oko 8 krompira
ulje
1 glavica crvenog luka
PRIPREMA
Luk popržiti na malo ulja a zatim dodati rajčicu i nju malo izdinstati skupa sa lukom. Dodati mljeveno meso i pustiti da se dinsta dok ne ispari sva tekućina. Zatim dodati fant za punjenu papriku, 2 žličice razmutiti u 1dcl vode. Kada ispari tekućina dodati još vode oko 3dcl i pustiti da kuha dok tekućina ne ispari. Za vrijeme dok se meso priprema pripremiti papriku. Odrežete uzduž da bi napravili lađicu u koju ćete moći staviti nadjev , očistite i operite. Papriku složiti na nauljeni lim i malo je posoliti. Za to vrijeme meso će vam biti gotovo, sklonite ga sa vatre i neka se malo ohladi.
Isjeckajte krumpir na sitne kockice i pomješajte ga sa mesom. Zatim dodajte malo soli, vegete i biber te dobro promješajte. Napunite paprike, stavite ako želite malo cherry rajčice, zatim poprskajte s uljem i stavite peći oko sat vremena. Pred kraj na svaku papriku stavite malo ribanoga sira i vratite u pećnicu da se istopi.
Izvor:coolinarika.com