Woody Allen: Jedno od najskakandaloznijih vjenčanja u istoriji

Woody Allen: Jedno od najskakandaloznijih vjenčanja u istoriji
Allen je poznat i po svojim neurozama i nervoznom ponašanju, te posjetama psihijatru.

RedItelj, scenarista, glumac, komičar i dramski pisac Woody Allen se prvi put oženio sa 20 godina za Harlene Rosen, studenticu filozofije. Njihov brak trajao je 6 godina. 1966. se oženio glumicom Louise Lasser sa kojom je snimio i par filmova, ali se od nje razveo za tri godine. 1970. je upoznao Diane Keaton sa kojom je počeo ljubavnu vezu. I sa njom je snimio par filmova, među kojima je i "Annie Hall". No nikada se nisu venčali.

1980. je započeo ljubavnu vezu sa glumicom Miom Farrow. Ni sa njom se nije venčao. Zajedno su usvojili dvoje djece; Dylan Farrowa i Moses Farrow. Sa njom je Allen po prvi put postao otac i dobio sina Satchela Farrowa (koji se danas zove Ronan Seamus Farrow). 1992. su se razveli kada je Farrow otkrila Allenove fotografije u kojima je fotografisao njenu golu punoljetnu usvojenu kćerku iz drugog braka Soon-Yi Previn. Čak ga je optužila za polno zlostavljenje njene djece, no slučaj nikada nije završio na sudu. Allen se na današnji dan 1997. oženio sa svojom pastorkom Soon-Yi Previn te je usvojio dvije kćerke.

woody2

Allen je poznat i po svojim neurozama i nervoznom ponašanju, te posjetama psihijatru. Tu svoju narav je često izložio u filmovima. 

woody3

Ne propustite