Nikad više žilavo meso: Dodajte 1 tajni sastojak u gulaš i topiće se u ustima!
Svi vole dobar gulaš, ali ponekad meso zna da bude žilavo, a sos bez onog bogatog ukusa koji nas oduševljava.
Rešenje? Postoji jedan neočekivani sastojak koji menja sve – celer!
Zašto baš celer?
Celer nije samo obično povrće koje se ubacuje u supe. On sadrži prirodne enzime koji pomažu da se proteini u mesu lakše razgrade, pa gulaš postaje neverovatno mekan i sočan. Pored toga, celer daje jelu blagu slatkastu notu i savršeno balansira jačinu začina i bogatstvo mesa.
Tokom kuvanja, njegov ukus se stapa sa ostalim sastojcima, pa dobijate aromatičan sos koji jednostavno osvaja.
Kako ga koristiti?
Postoji nekoliko trikova:
Sitno seckan celer – dodajte ga odmah uz luk i šargarepu na početku, pa pustite da polako razvije aromu.
Veći komadi – ubacite ga u gulaš tokom kuvanja, a izvadite pred kraj ako ne želite da se oseća u teksturi.
Par kriški dovoljno – čak i mali dodatak može da napravi veliku razliku.
Rezultat?
Meso koje se topi u ustima i sos bogatog, zaokruženog ukusa zbog kojeg će vaš gulaš postati jelo za pamćenje!