Brzinski ljetni specijalitet: Recept za TURSKU PITU bez kora za kojom je poludio cijeli svijet

Praktična žena
Brzinski ljetni specijalitet: Recept za TURSKU PITU bez kora za kojom je poludio cijeli svijet

Ova turska pita s povrćem osvojila je cijeli svijet – na YouTubeu ima preko 11 milijuna pregleda!

Pite su izvrstan obrok koji se može poslužiti u raznim prilikama – kao doručak, večera, užina ili predjelo.

Najpoznatije su burek i gibanica, a prava domaća pita je gužvara. Kad vam zatreba brzo i jednostavno rješenje – napravite pitu! U nastavku donosimo recept za tursku povrtnu pitu bez kora, koja se priprema brzo i jednostavno – svi se sastojci sjedine i zapeku u pećnici.

Ova pita godinama oduševljava ljude diljem svijeta, a recept na YouTubeu pregledan je više od 11 milijuna puta!


Sastojci:

2 krumpira
2 paradajza
3 zelene paprike
2 mlada luka
4 jaja
1 čajna žličica soli
100 g feta sira
1 čaša ulja
1,5 čaša mlijeka
3,5 šalice brašna
2 vrećice praška za pecivo
naribani sir za posipanje

Priprema:

Krumpir, rajčicu, papriku i mladi luk narežite na sitne kockice. Rajčicama prethodno uklonite kožicu.
Umutite jaja, pa dodajte nasjeckano povrće, sol, izmrvljenu fetu, ulje i mlijeko. Sve dobro izmiješajte.
Na kraju umiješajte brašno i prašak za pecivo.
Kalup promjera 32 cm premažite maslacem ili uljem, ulijte smjesu, pospite naribanim sirom po vrhu.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C, 30 do 35 minuta, dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.

Ne propustite