Ovo je najgora namirnica za salatu: Svi je prvo seckamo, a samo kvari ukus

Salata od povrća je jedan od omiljenih obroka – jednostavna, ukusna i pogodna za svako doba dana. Ipak, postoji jedna greška koju mnogi prave, a da toga nisu ni svjesni.
Poznata kuvarica Magda Gesler, koja već godinama daje savjete o pripremi hrane, otkrila je šta nikako ne bi trebalo da stavljamo u povrćnu salatu. Iako deluje kao neizostavni sastojak, ona tvrdi da crni luk potpuno kvari ukus.
Prema njenim riječima, proces fermentacije u crnom luku izaziva neugodan miris koji dominira cijelom salatom, čineći je manje prijatnom za konzumaciju.
Magda je podijelila i svoj omiljeni recept za savršenu salatu: kuvani krompir, šargarepa, kiseli krastavci, zeleni grašak i tvrdo kuvana jaja – sve ostavljeno da odstoji u frižideru preko noći. Ovaj jednostavan trik, bez crnog luka, garantuje pun ukus i svježinu.
Ako ste do sada stavljali crni luk u salatu – možda je vrijeme da razmislite dvaput!