U staklu nikada ne treba držati 1 sastojak iz kuće: Uništava namirnice, kao i njihov ukus

Kiosk
U staklu nikada ne treba držati 1 sastojak iz kuće: Uništava namirnice, kao i njihov ukus

Što sve čuvate u staklenim posudama?

Nikada ne čuvajte ovaj sastojak u staklu – potpuno će uništiti začine i pokvariti njihov okus!

Staklene posude mogu začinima dati uredan i estetski dojam u kuhinji, ali često nisu najbolji izbor za njihovo skladištenje. Iako mnogi koriste staklene posude za razne prehrambene proizvode, uključujući i začine, istina je da dugotrajno čuvanje u staklu može promijeniti njihov miris i okus. Tako promijenjeni začini mogu utjecati i na konačni okus jela.

Većina začina ima rok trajanja od dvije do tri godine, ali uz pravilno skladištenje njihova svježina može potrajati i do pet godina, pa čak i dulje, tvrde stručnjaci. Ipak, staklene posude nisu najpouzdanije rješenje.

Meta Webster iz tvrtke Seasoned Pioneers upozorava da staklene posude koje se koriste u kućanstvu nisu idealne za čuvanje začina. Umjesto toga, preporučuje neprozirne, hermetički zatvorene spremnike koji čuvaju aromu, teksturu i okus. Dobar izbor su i posebne vrećice za začine koje štite sadržaj od oksidacije i održavaju ga suhim i svježim.

Također, važno je začine držati podalje od izvora topline, poput pećnice ili perilice posuđa, kako bi im se sačuvala kvaliteta.

Ne propustite