Genijalna caka da vam jaja više ne pucaju: Samo dodajte 1 sastojak u vodu u kojoj ih kuhate

Na ovaj način ljuska neće pucati, a jaja će se lakše guliti
Približava se Uskrs, a prije njega dolazi Veliki petak, dan kada se tradicionalno farbaju jaja. Prvo jaje je čuvarkuća i ono mora biti crvene boje, dok za ostala domaćice svake godine smišljaju nove tehnike ukrašavanja. No, ono što je najvažnije prije samog farbanja jeste da jaja ne popucaju tijekom kuhanja.
Već smo vam otkrili trik s kuhanjem jaja uz pomoć šibice ili čačkalice, ali sada vam donosimo nešto još jednostavnije i učinkovitije.
Trik s limunom:
Kada krenete kuhati jaja, u vodu jednostavno ubacite krišku limuna. Ovo je važno jer će jaja nakon termičke obrade ostati čitava, pa ćete ih moći ofarbati kako god poželite.
Zašto kuhati jaja s limunom?
Limunov sok pomaže da jaja ne popucaju tijekom kuhanja, ali ima još jednu prednost – olakšava guljenje ljuske. Zahvaljujući limunskoj kiselini, ljuska se puno lakše odvaja od kuhanog jajeta.
Obavezno ove godine isprobajte ovaj trik – kuhanje jaja s limunom moglo bi vam postati omiljena tehnika, jer su rezultati zaista odlični, piše Stvar ukusa.