Napravite kuhano vino i uživajte u ovim hladnim danima
Donosimo vam recepte za crno i bijelo kuhano vino. Uživajte u okusu i mirisu.
Kuhano crno vino
1 l crnog vina
4 štapića cimeta
5 klinčića
170 ml vode
1 paketić kore cimeta
160 g šećera
Naranče ili limun
PRIPREMA
Rastopite u vodi šećer pa dodajte cimet, klinčiće, limun ili naranče narezane na kriške. Kuhajte dok polovica vode ne ispari.
Potom ulijte vino i zavrijte. Kuhajte još 5 do 10 minuta. Poslužite u toplim šalicama.
Kuhano bijelo vino
2 l bijelog vina
1 dl vode
7 žlica šećera
Štapić cimeta
8 klinčića
2-3 naranče
PRIPREMA
Iscijedite sok od naranči. Dodajte ga u vino koje ste pomiješali sa šećerom, cimetom i klinčićima.
Zagrijavajte na laganoj vatri sve do vrenja. Smanjite vatru i pustite da kuha još 15 minuta. Ako je vino kiselije, dodajte više šećera.