Vanil-krem štrudla

Kuharica
Vanil-krem štrudla
Ukus podsjeća na krempitu. Brzo se priprema i može doci u obzir i puding od čokolade ili nekog drugog ukusa, u zavisnosti šta ko voli.

Ukus podsjeća na krempitu. Brzo se priprema i može doci u obzir i puding od čokolade ili nekog drugog ukusa, u zavisnosti šta ko voli.

Sastojci:

     500 gr kora

    Za prvi fil:
     3 veća jaja
     3 kašike šećera
     1 šolja (2 dl) ulja
     pola šolje pšeničnog griza
     1 šolja jogurta
     1 kesica praška za pecivo

     Za drugi fil:
     1 l mlijeka
     9 kašika šećera
     3 pudinga od vanilije

Priprema:

 Najprije skuhati puding u mlijeku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mješanje kako se ne bi stvorila korica. Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt. Prebrojati koliko imate kora i podjeliti ih na četiri dijela, tako da dobijemo četiri štrudle. Slagati kore – na prve tri staviti po tri, četiri kašike prvog fila a na četvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama. Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku. Sačekati da se prohladi, pa isjeći i  posuti šećerom u prahu.

Izvor:coolinarika.com

 

Ne propustite