Turci prave faširane šnicle samo na 1 način: Nemaju ni prezle ni jaja, a ukusnijih od njih nema

Ovakve još niste probali.
Turske faširane šnicle su ukusan i jednostavan obrok koji se brzo priprema, a idealne su za porodičnu večeru ili brzi ručak.
Sočne, začinjene i pripremljene od mlevenog mesa, ove šnicle mogu se poslužiti uz različite priloge poput pire krompira, povrća ili salate.
Kako bi bile sočne, neophodno je da ih dobro začinite prije nego što ih ispržite.
Osim dobrih začina, bitno je i da kupite čisto mleveno meso, od jedne vrste mesa, a ne mešano.
Sastojci:
– 1 kg mljevenog mesa
– 1 kašičica bibera
– 1 kašičica tucane paprike
– 1 kašičica slatke paprike
– 1 kašičica kumina
– 1 kašičica korijandera
– 1 kašika rendanog bijelog luka
– 1/2 šolje peršuna
– 1 crni luk
Priprema:
Isjecite crni luk i stavite u vodu. U mleveno meso dodajte začine, bijeli luk, peršun i dobro promiješajte. Procijedite crni luk i dodajte ga u smjesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim ih dobro spljoštite. Pecite u zagrijanom ulju.